7 bra saker med ett digitalt grannskapsnätverk

Aktuellt

Grannskapsnätverket LocalLife startades först som en pilotprojekt i Norra Djurgårdsstaden och vi har haft ett mycket spännande år med många lärdomar. Nu kommer äntligen den nya versionen av LocalLife med ett ökat fokus på hållbarhet, en ny funktion för grannar att dela saker och inom kort ett hållbarhetsprogram. 

Eftersom vi är de första i Sverige som gör ett digitalt grannskapsnätverk kan det vara mycket att ta till sig. Jag kommer nu att förklara vad man kan ha för nytta av ett grannskapsnätverk!


Dela, köpa och sälja saker

Öka hållbarheten genom att hyra ut eller dela saker – allt från slagborr till bil! Köp och sälj grannar emellan tryggt och kostnadsfritt.

Hjälp i vardagen

Få hjälp av dina grannar! Hitta en hundvakt, barnvakt, hantverkare eller bärhjälp uppför trapporna.

Starta projekt

Vill du börja samåka? Ha gemensam aktivitet för barn i området? Hitta andra med samma idéer i nätverket och organisera det tillsammans.

Lokal information

Få koll på vad som händer i området i form av evenemang, renoveringar, kollektivtrafik och mycket mer.

Utveckling

Om man vill nå förändring är det alltid lättare om man är fler. Samordna dina idéer med dina grannar och driv frågan tillsammans.

Trivsel

Skapa en trevlig stämning – både digitalt och i grannskapet. Hälsa, lär dig dina grannars namn och ha gemensamma firanden för högtider som valborg och lucia.

Trygghet

Grannsamverkan är ett effektivt verktyg mot inbrott och stölder. Hjälps åt med att hålla koll på grannskapet och nå ut med push-notis till dina grannar om olyckan är framme.


Vad vill du göra i dit grannskap? Hör av dig till mig och berätta så ska vi på LocalLife stötta dig. Du är också varmt välkommen att kontakta mig om du har några frågor om LocalLife.

Malou Bäckström,

Community Manager
malou@locallife.se


Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Articles

Aktuellt

LocalLife lanserar i Halmstad

Mer LocalLife åt Sveriges grannskap! Nu lanserar vi på Rotorp i Halmstad! Rotorp har en spännande historia och byggdes i slutet på 40-talet och början på 50-talet. I och med det var Rotorp Sveriges första stora kommunala bygge. På Rotorp finns en trevlig blandning av äldre boende och yngre nyinflyttade. Rotorps närhet till både centrum och […]

Local Life App Download