Hyresgästförening i Halmstad utvecklar grannsamverkan med LocalLife

LocalLife i media

I lördagens (16 februari) Hallandsposten kan man läsa en artikel som berättar att en fjärdedel av alla hushåll i stadsdelen Rotorp i Halmstad valt att ansluta sig till LocalLife. Det är hyresgästföreningen som står bakom initiativet och de vill på detta sätt uppmuntra och stärka grannsamverkan i området.

Vill fånga upp de yngre i området
Projektet startade i mitten av oktober 2018. Syftet med satsningen är att bygga en grannsamverkan som påminner om hur det var förr i tiden då gemenskap och samverkan med grannar var naturligt och skapade trygghet i området. Det är framförallt den yngre generationen man vill nå och engagera, eftersom de är mer benägna att ta kontakt och nätverka digitalt än att stanna och småprata med grannarna i trapphuset.

Ett lokalt Blocket
LocalLife erbjuder många olika möjligheter till att samverka i ett grannskap.
Hyresgästföreningen i Rotorp har bland annat använt verktyget till att sprida information om årsmöten och andra event. De hoppas också kunna uppmuntra till en ökad medvetenhet om miljöhänsyn, genom att t ex uppmuntra återvinning av fina saker som ofta hamnar i soprummet.  

LocalLife kan också fungera som en lokal och mer tryggare variant av Blocket, där man kan annonsera om t ex hundvakt, lån av verktyg mm.

– Vi är mer rädda om saker vi lånar av någon som vi känner eller som vi vet att vi kommer att möta i vår vardag, säger Patrik Nyström VD LocalLife.

Fler pilotprojekt i Halmstad
Rotorp är först i Halmstad med att använda LocalLife, men ytterligare ett pilotprojekt är på gång och denna gång kommer LocalLife att samarbeta med fastighetsbolaget Willhem.

Läs artikeln (obs! låst) på hallandsposten.se här.

Är du intresserad av att veta mer om hur du kan stärka grannsamverkan i ditt bostadsområde med hjälp av LocalLife? Kontakta oss så berättar vi mer.


Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Articles

LocalLife i media

Artikel om LocalLifes testprojekt i Norra Djurgårdsstaden

Fredagen den 1 mars kunde man läsa en artikel i mittiÖSTERMALM om hur boende i Norra Djurgårdsstaden med hjälp av LocalLife kan leva mer klimatsmart och på så sätt bidra till ett hållbart och trivsamt bostadsområde. I artikeln kan man läsa att boende i Norra Djurgårdsstaden använder LocalLife för att låna saker av varandra och […]

Local Life App Download