Grannar går samman mot klimatkrisen

Pressmeddelande

Nu kan grannar börja engagera sig för klimatet. Med det nya grannskapsnätverket LocalLife ökar grannar hållbarheten genom att dela saker mellan varandra – först ut är den miljöprofilerade Norra Djurgårdsstaden.

Många är oroliga över klimatfrågan och vill bidra genom att minska sin konsumtion, men det kan vara svårt att veta hur man ska gå tillväga. Nu lanserar grannskapsnätverket LocalLife en lösning. I nätverket kan grannar spara på miljön genom att börja dela istället för att köpa nytt.

I en undersökning utförd av LocalLife i december 2018 visar att intresset är stort och hela 89 % är intresserad att dela saker med sina grannar. Högst upp på grannarnas lista för vad de vill dela är verktyg, friluftsutrustning och bil.

– Folk vill leva hållbart och dela saker, men det får inte upplevas som krångligt.Två stora hinder för delningsekonomi har varit avstånd mellan de som ska dela och att man inte vet vilka man ska dela med, vilket löser sig med ett grannskapsnätverk, förklarar Patrik Nyström, en av grundarna till LocalLife.

LocalLife började som ett forskningsprojekt vid Kungliga Tekniska högskolan som nu blivit till verklighet i Norra Djurgårdsstaden, en stadsdel som sedan tidigare ligger i framkant när det kommer till hållbarhet.

– En slagborr används till exempel i snitt bara en kvart under dess livstid. Att börja dela istället för att ständigt köpa nytt är ett otroligt steg i rätt riktning, säger community manager Malou Bäckström.

Det här vill grannar helst dela med varandra:

  1. Verktyg
  2. Friluftsutrustning
  3. Bil och biltillbehör
  4. Spel, leksaker och böcker
  5. Elektronik

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Articles

Pressmeddelande

LocalLife skapar sockengemenskap i Visby

Jenny och Lars Lundahl vill skapa mötesplatser i sitt grannskap i Visby. De vill med hjälp av LocalLife, en digital mötesplattform, utveckla en granngemenskap lik den traditionella gotländska sockengemenskapen mitt i staden. Behov av mötesplatser i Visby Jenny är född och uppvuxen i Stockholm, men valde att tillsammans med sin familj byta livsstil och flytta […]

Pressmeddelande

Willhem stöttar ny tjänst för delningsekonomi mellan grannar

Fastighetsbolaget Willhem inleder nu ett pilotprojekt tillsammans med LocalLife, som är en ny digital tjänst för grannskapssamverkan. Via ett socialt nätverk kan grannar dela och låna saker av varandra, tipsa om aktiviteter i området och hjälpa varandra att hålla ögon och öron öppna för om man reagerar på något i närmiljön. Idén med LocalLife är […]

Local Life App Download