LocalLife skapar sockengemenskap i Visby

Pressmeddelande

Jenny och Lars Lundahl vill skapa mötesplatser i sitt grannskap i Visby. De vill med hjälp av LocalLife, en digital mötesplattform, utveckla en granngemenskap lik den traditionella gotländska sockengemenskapen mitt i staden.

Behov av mötesplatser i Visby
Jenny är född och uppvuxen i Stockholm, men valde att tillsammans med sin familj byta livsstil och flytta till Visby 2010. De trivs bra och har inga planer på att lämna ön, men Jenny konstaterar dock att det inte finns några mötesplatser i staden idag och särskilt inte i ett villaområde, det finns knappt en anslagstavla. När hon läste om LocalLife i ett nyhetsbrev, så såg hon en möjlighet att få kontakt med sina grannar i villaområdet Furulund, men även med personer i det nybyggda bostadsområdet intill.

“Min vision är att skapa en gemensam mötesplats i ett grannskap, så att man får möjlighet att lära känna dem som bor där man själv bor och göra saker tillsammans. På Gotland är ju socknarna otroligt starka, men i Visby finns ingenting av det, det finns ingen tillhörighet och inga mötesplatser, och då uppstår det heller ingenting”, säger Jenny.

Bra gensvar på inbjudan till LocalLife
Det många som redan nu har svarat på inbjudan och gått med i gruppen som skapats i LocalLife. Jenny har startat en förening för tillsammansodling och hoppas på fler medlemmar via LocalLife och hon ser även fram emot att få se olika initiativ från andra medlemmar.

“Vi tycker Jennys vision är härlig och den går helt i linje med vad vi vill åstadkomma med LocalLife. Oavsett om du bor i en stad eller i ett mindre samhälle så är det främst goda relationer med personerna i din omgivning som skapar trygghet och trivsel i området”, säger Patrik Nyström Vd LocalLife.

Vill du veta mer om LocalLife?
Kontakta oss!
Patrik Nyström VD LocalLife 070-492 05 94 patrik@locallife.se

För mer information om nätverket i Visby, kontakta:
Jenny Lundahl, jenny@jennylundahl.se, 072-705 35 55


Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Articles

Pressmeddelande

Willhem stöttar ny tjänst för delningsekonomi mellan grannar

Fastighetsbolaget Willhem inleder nu ett pilotprojekt tillsammans med LocalLife, som är en ny digital tjänst för grannskapssamverkan. Via ett socialt nätverk kan grannar dela och låna saker av varandra, tipsa om aktiviteter i området och hjälpa varandra att hålla ögon och öron öppna för om man reagerar på något i närmiljön. Idén med LocalLife är […]

Pressmeddelande

Grannar går samman mot klimatkrisen

Nu kan grannar börja engagera sig för klimatet. Med det nya grannskapsnätverket LocalLife ökar grannar hållbarheten genom att dela saker mellan varandra – först ut är den miljöprofilerade Norra Djurgårdsstaden. Många är oroliga över klimatfrågan och vill bidra genom att minska sin konsumtion, men det kan vara svårt att veta hur man ska gå tillväga. […]

Local Life App Download