Willhem stöttar ny tjänst för delningsekonomi mellan grannar

Pressmeddelande

Fastighetsbolaget Willhem inleder nu ett pilotprojekt tillsammans med LocalLife, som är en ny digital tjänst för grannskapssamverkan. Via ett socialt nätverk kan grannar dela och låna saker av varandra, tipsa om aktiviteter i området och hjälpa varandra att hålla ögon och öron öppna för om man reagerar på något i närmiljön.

Idén med LocalLife är att erbjuda grannar ett enkelt sätt att tillsammans verka för en hållbar utveckling av sitt område och grannskap. Via en mobilapp kan grannar lära känna varandra och skapa en lokal delningsekonomi genom att låna, skänka, byta och rekommendera saker och tjänster. Det finns också möjlighet att bygga upp en kunskapsbank om området, samarbeta kring utveckling och trygghet, ordna event och erbjuda varandra tjänster som hundvakt och läxläsning.

LocalLife är sprunget ur forskning om smarta städer på Kungliga Tekniska högskolan. Med sin plattform vill man göra det lättare för boende att samarbeta och tillsammans bättre nyttja nya lösningar för hållbarhet.  

Willhem har som första fastighetsägare valt att stötta initiativet genom att informera om tjänsten i ett par utvalda grannskap i Stockholm och Halmstad. Utfallet kommer att följas upp och ska bidra till att ytterligare utveckla tjänsten så att den ger maximal nytta för användarna.

− Det här är ett nytt och spännande sätt att se på grannsamverkan som passar väl in i hur vi tänker med att erbjuda nya digitala tjänster som förenklar vardagen för våra hyresgäster, säger Peter Lundstedt, fastighetsdirektör hos Willhem. På sikt tror vi också att en god samverkan och engagemang mellan grannar kan bidra till att skapa tryggare och mer attraktiva områden.

Patrik Nyström är Vd på LocalLife och ser stora fördelar med att få vidareutveckla tjänsten tillsammans med ett fastighetsbolag.

− Vi vill bygga en digital infrastruktur som underlättar inte bara för boende utan för lokalsamhällets alla aktörer att kommunicera och samarbeta, säger Patrik Nyström.

Läs pressmeddelandet på Mynewsdesk.


Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Articles

Pressmeddelande

LocalLife skapar sockengemenskap i Visby

Jenny och Lars Lundahl vill skapa mötesplatser i sitt grannskap i Visby. De vill med hjälp av LocalLife, en digital mötesplattform, utveckla en granngemenskap lik den traditionella gotländska sockengemenskapen mitt i staden. Behov av mötesplatser i Visby Jenny är född och uppvuxen i Stockholm, men valde att tillsammans med sin familj byta livsstil och flytta […]

Pressmeddelande

Grannar går samman mot klimatkrisen

Nu kan grannar börja engagera sig för klimatet. Med det nya grannskapsnätverket LocalLife ökar grannar hållbarheten genom att dela saker mellan varandra – först ut är den miljöprofilerade Norra Djurgårdsstaden. Många är oroliga över klimatfrågan och vill bidra genom att minska sin konsumtion, men det kan vara svårt att veta hur man ska gå tillväga. […]

Local Life App Download