Avslutningsglass tillsammans med LocalLife

Hornslandet

LocalLife’s boendeplattform i kvarteret Hornslandet, Norra Djurgårdsstaden, har under det senaste året bidragit till att skapa en enklare, trevligare och klimatsmartare vardag för många av de boende som använt tjänsten.

Nästan 300 glassar delades ut under LocalLife’s avslutningsevenemang för kvarteret i början av september. Många kom för att tacka, fråga om framtiden men också – för glassen från StikkiNikki förstås!

Glass och fiskdamm var de stora dragplåstren när LocalLife hade sitt avslutningsevent på Husarvikstorget.

Många av de besökande hade vägarna förbi och stannade för att njuta av en glass. Det fanns även en planerad höjdpunkt där barnen förutom att få en lördagsglass också fick delta i en fiskdamm med återvinningstema.

Fiskdammen hade en liten tvist. Katarina Bäckström och Hossein Shahrokni från LocalLife såg till att det inte bara var sötsaker som fiskades upp. Barnen kunde också få något mindre roligt på kroken. En tandborste, en tidning eller en plastförpackning. Barnen fick sedan i uppgift att mata rätt sopsugsmonster med rätt sorts skräp. Flamman, Prassel och Plastis som är Hornslandets egna sopsugsmaskotar har varit ett av de lyckade koncepten som LocalLife genomfört. Att få med barnen i sopsortering och miljötänk är viktigt för en hållbar framtid.

Besvikelsen över att ha fiskat upp skräp är snart borta när nästa kast ger större fångst

Hugo är 8 år och fiskade till slut upp en påse med en tablettask och en Flamman-magnet. 

– Det var enkelt att gissa rätt monster. Det är viktigt att sopsortera för att man ska inte slänga skräp i naturen, säger Hugo om fiskdammsaktiviteten. 

Hugo är 8 år bor i Norra Djurgårdsstaden. Han gillar de tre sopsugsmonstren

På torget fanns också Olliwer Lettfält och Klas Leksell från Envac. 

– Idag är vi ett miljöföretag. När vi startade var vi endast en sopsugsleverantör, berättar Klas Leksell om Envacs resa som sträcker sig många decennier tillbaka. 

Klas Leksell, Envac

– LocalLife har blivit som ambassadörer för oss. En stor påverkan till att det funkar så bra för de boende i Hornslandet är för att vi kan informera lättare här, säger Olliwer Lättfält. 

Olliwer Lettfält, Envac

LocalLifes boendeplattform har funnits i grannskapet i ett år nu och blivit en del av de boendes vardag. Kontakt med grannar, enkel felanmälning och att kunna utmana sig själv i sopsortering har varit några av de uppskattade fördelarna med appen. Helene och Amanda Seisay bor i Hornslandet och har använt sig av appen under den här tiden. 

– Det har verkligen hjälpt! Det var mycket oklarheter runt sopsortering. Jag vågade inte för det var svårt och jag ville inte göra fel, säger Amanda Seisay. 

Mor och dotter Seisay har haft stor nytta av boendeplattformen LocalLife 

Detta har även visat sig i projektets resultat. De grannar som varit med i LocalLife’s boendeplattform har under det senaste året förbättrat sin återvinning i sopsugssystemet med hela 63%, och har samtidigt minskat sitt restavfall med i snitt 7%.

– Man inser hur mycket plast man slänger. Systemet har verkligen synliggjort hur mycket plast man använder, berättar Helene Seisay. 

Lena var i Norra Djurgårdsstaden den här dagen för att kolla in arkitekturen och passade på att ta en glass på vägen
Hornslandets egna sopsugsmaskotar, Prassel, Plastis och Flamman
Systrarna Vera och Jill valde mangosorbet

Stort tack till alla grannar som kom förbi under dagen!


Text & Foto: Caroline Bondhus Lindgren


Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Articles

Hornslandet

Tack för att ni visar vägen till nästa generations lösningar

På avslutningsevenemanget i början av september där LocalLife bjöd på glass och fiskedamm på Husarvikstorget väcktes frågor från några av er grannar i kvarteret som använder appen. Vad händer nu när projektet som arbetat med att utveckla appen tar slut? Vad blir nästa steg? LocalLife-appen har nu under över ett års tid varit en naturlig […]

Hornslandet

Vad händer på Kolkajen?

Lite mer än halva NDS är färdigbyggt. Men det återstår mycket innan stadsdelen rymmer de 12 000 lägenheter och 35 000 arbetsplatser som planeras när allt är klart 2030. 2012 flyttade de första boende in i sina lägenheter och hela 60 000 personer förväntas bo och leva i stadsdelen när den är färdig. Christina Salmhofer […]

Plusenergihusen, Hornslandet

Möt designern bakom monstersopinkasten

Ingen har väl missat Norra Djurgårdsstadens nya monster? Flamman, Plastis och Prassel har flyttat in vid sopnedkasten vid ett av sopinkasten vid Husarvikstorget. Vi har träffat designern bakom de nyinflyttade figurerna.  Carlos Behrens är frilansande designer och jobbar från Barcelona. Där bor han med sin fru och dotter. Han har för det mesta designat logotyper […]

Local Life App Download