På avslutningsevenemanget i början av september där LocalLife bjöd på glass och fiskedamm på Husarvikstorget väcktes frågor från några av er grannar i kvarteret som använder appen. Vad händer nu när projektet som arbetat med att utveckla appen tar slut? Vad blir nästa steg?
LocalLife-appen har nu under över ett års tid varit en naturlig del av kvarteret Hornslandet. Plattformen har blivit en plats för grannar att sprida praktisk information och appen har under det här året använts till allt ifrån att sälja matkassar och låna borrmaskiner till att samverka grannar emellan när det var mycket inbrott i området i våras.
Du som bor i Hornslandet har varit med och tagit fram helt unika nya lösningar
Detta projektet kan ha verkat till synes som ett ganska oskyldigt projekt. Samtidigt har Hornslandet varit först ut i världen med att testa flera av de funktioner som vi prövat med er under det senaste året. Inte minst att kunna följa sin sortering i appen eller att kunna felanmäla sopsugen direkt via appen.
Alla inblandade aktörer ser nu positivt på de resultat som projektet har åstadkommit med mindre avfall, mer sortering och smartare felanmälan. Nu har det blivit dags att ta vidare det vi har lärt oss och gå in i en ny utvecklingsfas för plattformen. Därför har vi ställt några frågor om framtidsplanerna till chefen för forskning och utveckling på LocalLife, Hossein Shahrokni.
– Projektet i Hornslandet varit en del av ett förarbete för att utvärdera konceptets potential. Resultaten har varit mycket goda och nu håller vi på att ta vidare resultaten för att identifiera den bästa vägen framåt. Appen i Hornslandet kommer att finnas kvar som den är, men det kommer inte vara lika mycket aktivitet från oss nu under ett tag, berättar Hossein Shahrokni som är chef för utveckling på LocalLife.
Hossein Shahrokni, chef för forskning och utveckling på LocalLife
Ni som är med i appen kommer alltså fortsätta kunna använda de funktioner som redan finns, till exempel som att göra inlägg, och använda Marknadsplatsen där grannar kan lägga upp annonser för köp/sälj/hyres/skänkes/lånas. Sopsugen kommer även fortsatt att kunna felanmälas via appen.
Reportagen från området och nyhetsbrevet som skickats ut varannan vecka kommer nu tyvärr att ta en paus tills vidare
Det senaste året har LocalLife-teamet också bjudit på reportage från närområdet varannan vecka. Vi har kunnat läsa om alltifrån Norra Djurgårdsstadens historia, till nya ´restauranger och butiker i närområdet. Det löpande nyhetsbrevet och de reportage som skickats ut varannan vecka under de senaste året kommer nu att ta en paus, men vår förhoppning är att detta konceptet kan komma tillbaka framtiden. Inte minst eftersom det varit en av de mest uppskattade delarna hittills bland er grannar!
Även sopsugsmonstren kommer att sitta kvar i kvarteret så länge materialet håller. Monstren är uppskattade av grannar från hela NDS och har även väckt uppmärksamhet i andra städer, både i Sverige och internationellt.
– En uppdaterad version av appen håller just nu på att tas fram inför ett kommande projekt. Vår förhoppning med den nya utvecklingen är att Hornslandet även här ska bli först ut i Norra Djurgårdsstaden med att testa den nya versionen. Den nya appen kommer att bli mycket mer användarvänlig, snabbare och vår ambition är även att sprida den till fler områden och stadsdelar, säger David Enarsson som är projektledare på LocalLife.
LocalLife Hornslandet kommer att finnas kvar under en övergångsfas under en tid framöver här i höst, men sedan kommer den att ta en ny form!
Vi hoppas att ni grannar i Hornslandet återigen vill vara med på denna nya utvecklingsfas med oss!
LocalLife’s boendeplattform i kvarteret Hornslandet, Norra Djurgårdsstaden, har under det senaste året bidragit till att skapa en enklare, trevligare och klimatsmartare vardag för många av de boende som använt tjänsten. Nästan 300 glassar delades ut under LocalLife’s avslutningsevenemang för kvarteret i början av september. Många kom för att tacka, fråga om framtiden men också – […]
Lite mer än halva NDS är färdigbyggt. Men det återstår mycket innan stadsdelen rymmer de 12 000 lägenheter och 35 000 arbetsplatser som planeras när allt är klart 2030. 2012 flyttade de första boende in i sina lägenheter och hela 60 000 personer förväntas bo och leva i stadsdelen när den är färdig. Christina Salmhofer […]
Ingen har väl missat Norra Djurgårdsstadens nya monster? Flamman, Plastis och Prassel har flyttat in vid sopnedkasten vid ett av sopinkasten vid Husarvikstorget. Vi har träffat designern bakom de nyinflyttade figurerna. Carlos Behrens är frilansande designer och jobbar från Barcelona. Där bor han med sin fru och dotter. Han har för det mesta designat logotyper […]