Granne! Hur är blodtrycket?

Plusenergihusen, Hornslandet

Verktyg, stege och pirra har hittills varit populära saker att låna eller hyra ut i LocalLife’s marknadsplats. Men några grejer är lite speciella och unika. Johanna Wannberg jobbar inom vården och lånar gärna ut sin blodtrycksmätare till en granne.

– Det är den saken som familj och kompisar alltid vill testa när de kommer hem till mig. När jag såg marknadsplatsen kom jag på att blodtrycksmätaren kanske skulle vara uppskattad bland grannarna, berättar Johanna. 

Dock har inga inga bokningar kommit in, men Johanna tror att grannarna kanske vågar mer när risken för covid-19 har minskat. 

Blodtrycksmätaren finns idag att låna för grannar i LocalLife Plusenergihuset, så ni som bor i kvarteret Hornslandet kan tyvärr inte nå Johanna via LocalLife-appen (ännu).

– Folk är kanske rädda att det smittar via saker. Sen är det kanske en udda sak att låna av en granne. Men jag har ju den hemma och jag känner att om det så bara är en som lånar den så har den ju ändå gjort nytta, säger Johanna. 

Blodtrycksmätaren är ett stetoskop och en blodtrycksmanchett. Det kräver viss vana att använda den men Johanna säger att hon gärna hjälper till att utföra själva mätningen, så att värdet blir rätt. Hon är vårdutbildad och att mäta sitt blodtryck kan vara ett första steg för någon som undrar om denne behöver söka vård.

– Kanske är det någon som behöver en blodtrycksmaskin till sina mediciner och tillfälligt vill låna en, eller någon som funderar på att uppsöka en vårdcentral, säger Johanna. 

Johanna själv lånar gärna verktyg vid tillfälle av renovering eller om hon köper nya möbler. 

Vad skulle du behöva låna av en granne?

Johanna, boende i Plusenergihuset.Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Articles

Hornslandet

Avslutningsglass tillsammans med LocalLife

LocalLife’s boendeplattform i kvarteret Hornslandet, Norra Djurgårdsstaden, har under det senaste året bidragit till att skapa en enklare, trevligare och klimatsmartare vardag för många av de boende som använt tjänsten. Nästan 300 glassar delades ut under LocalLife’s avslutningsevenemang för kvarteret i början av september. Många kom för att tacka, fråga om framtiden men också – […]

Hornslandet

Tack för att ni visar vägen till nästa generations lösningar

På avslutningsevenemanget i början av september där LocalLife bjöd på glass och fiskedamm på Husarvikstorget väcktes frågor från några av er grannar i kvarteret som använder appen. Vad händer nu när projektet som arbetat med att utveckla appen tar slut? Vad blir nästa steg? LocalLife-appen har nu under över ett års tid varit en naturlig […]

Hornslandet

Vad händer på Kolkajen?

Lite mer än halva NDS är färdigbyggt. Men det återstår mycket innan stadsdelen rymmer de 12 000 lägenheter och 35 000 arbetsplatser som planeras när allt är klart 2030. 2012 flyttade de första boende in i sina lägenheter och hela 60 000 personer förväntas bo och leva i stadsdelen när den är färdig. Christina Salmhofer […]

Local Life App Download