Granne! Hur är blodtrycket?

Plusenergihusen, Hornslandet

Verktyg, stege och pirra har hittills varit populära saker att låna eller hyra ut i LocalLife’s marknadsplats. Men några grejer är lite speciella och unika. Johanna Wannberg jobbar inom vården och lånar gärna ut sin blodtrycksmätare till en granne.

– Det är den saken som familj och kompisar alltid vill testa när de kommer hem till mig. När jag såg marknadsplatsen kom jag på att blodtrycksmätaren kanske skulle vara uppskattad bland grannarna, berättar Johanna. 

Dock har inga inga bokningar kommit in, men Johanna tror att grannarna kanske vågar mer när risken för covid-19 har minskat. 

Blodtrycksmätaren finns idag att låna för grannar i LocalLife Plusenergihuset, så ni som bor i kvarteret Hornslandet kan tyvärr inte nå Johanna via LocalLife-appen (ännu).

– Folk är kanske rädda att det smittar via saker. Sen är det kanske en udda sak att låna av en granne. Men jag har ju den hemma och jag känner att om det så bara är en som lånar den så har den ju ändå gjort nytta, säger Johanna. 

Blodtrycksmätaren är ett stetoskop och en blodtrycksmanchett. Det kräver viss vana att använda den men Johanna säger att hon gärna hjälper till att utföra själva mätningen, så att värdet blir rätt. Hon är vårdutbildad och att mäta sitt blodtryck kan vara ett första steg för någon som undrar om denne behöver söka vård.

– Kanske är det någon som behöver en blodtrycksmaskin till sina mediciner och tillfälligt vill låna en, eller någon som funderar på att uppsöka en vårdcentral, säger Johanna. 

Johanna själv lånar gärna verktyg vid tillfälle av renovering eller om hon köper nya möbler. 

Vad skulle du behöva låna av en granne?

Johanna, boende i Plusenergihuset.Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Articles

Plusenergihusen, Hornslandet

Möt designern bakom monstersopinkasten

Ingen har väl missat Norra Djurgårdsstadens nya monster? Flamman, Plastis och Prassel har flyttat in vid sopnedkasten vid ett av sopinkasten vid Husarvikstorget. Vi har träffat designern bakom de nyinflyttade figurerna.  Carlos Behrens är frilansande designer och jobbar från Barcelona. Där bor han med sin fru och dotter. Han har för det mesta designat logotyper […]

Plusenergihusen, Hornslandet

Utomlandskänsla med nya padelbanor i Norra Djurgårdsstaden

Det osar från paellan som steks på en muurikka. Ett smattrande ljud från bollar som skjuts i glasrutor. Skratt, musik och härlig stämning. De nya padelbanorna i Norra Djurgårdsstaden är en mötesplats för alla – även för de som inte vill spela padel.  Alexandra Fromholtz tillsammans med Hassan Kasujja driver den nya anläggningen i Norra […]

Plusenergihusen, Hornslandet

Sydeuropa flyttar in i Norra Djurgårdsstaden

Lördag eftermiddag i den lilla stadsdelen. Epiceriets uteservering är överraskande tom. Det beror högst troligt på hagelstormen som nyss dragit förbi. Ett steg in i lokalen så är aprilvädret bortglömt och kaffedoften sprider sig.  Norra Djurgårdsstaden har fått en ny delikatessbutik! De små borden i lokalen är fullsatta. Det sorlas från gästerna och pyser från […]

Local Life App Download