Handla klimatsmart hos Myrorna i Ropsten

Plusenergihusen, Hornslandet

Att handla second hand har både blivit trendigt och enkelt de senaste åren. På nätet hittar du en mängd olika köp och sälj tjänster där både privatpersoner lägger ut sina saker, men också företag som gör vinst på att sälja vidare prylar.

Myrona nyöppnar i Ropsten. Fotograf: Jonas Nimmersjö, Frälsningsarmén

Några som har varit med i branschen länge är Myrorna som startade redan i slutet av 1800-talet och började då med att rusta upp gamla möbler och sälja dem. Vi har fått prata med Åsa Blomberg, marknads-och kommunikationschef på Myrorna för att prata om årets julhandel.

Hur märker ni av att julhandeln har börjat?

– Det börjar tidigt, redan i oktober med att efterfrågan på julpynt ökar och snabbt säljer slut.

Vilka är det som handlar hos er? 

– Det är en variation av kunder! Dels många stammisar som bor i närområdet men också kunder som kommer från andra delar av stan för att vi är en av Stockholms största second hand-butiker, med stort urval av produkter.

Varför tycker du att man ska handla hos er? 

– Hos oss hittar du unika prylar och kläder! Oavsett vilken stil du har. Allt överskott från vår försäljning går till välgörenhet i form av Frälsningsarméns sociala hjälpverksamhet. De hjälper människor som lever i utsatthet, med till exempel varma kläder, mat för dagen och omtanke. Inte minst viktigt nu i jultider. Sist men inte minst gör man en enorm insats för klimatet, då den största miljöpåverkan sker vid produktionen.

Under rådande pandemi, kan kunderna handla på annat sätt än att komma till den fysiska butiken? 

– Vi har en webbshop! Den finns på myrorna.se

För nåt år sedan var “det återvunna plagget” årets julklapp, vilket såklart var lätt att hitta hos er. Hur är det med årets julklapp? 

– I år är det ju stormköket, en produkt vi får in emellanåt, vi sålde bland annat ett gäng i vår webbshop samma dag som det offentliggjordes.


Text: Caroline Bondhus LindgrenShare this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Articles

Plusenergihusen, Hornslandet

Shoppa med gott samvete i NDS nya second-handbutik

Ovanför Hemköp har Agape Second Hand slagit upp dörrarna. Här finns det plats för inspiration, nyfikenhet och en massa gamla grejer. Familjen Lindvall har flyttat från Lidköping för att föra vidare familjeföretaget till Stockholm. I höstas gick lasset med fyra barn och stora drömmar till huvudstaden.  Madeleine Lindvall är dotter till Rolf Wernersson som startade […]

Hornslandet

Reflektioner från året som gått

Hej alla grannar, David från LocalLife här. Året börjar gå mot sitt slut och eftersom vårt lokala reportage denna veckan ställdes in på grund av viruset så tänkte jag att jag skriver några rader till er här istället. Några höjdpunkter från 2020 Tack till alla er engagerade användare i Hornslandet som varit med under året! Det är […]

Hornslandet

Skulle du låna ut ett verktyg till din granne?

Många av våra verktyg och prylar använder vi bara ett fåtal gånger under deras livstid. Att dela på grejerna är både bra för miljön och plånboken och att kunna gå hundra steg för att låna en pryl sparar ju tid också.  Ida stod inför ett dilemma. Hennes beställning på två stora tavlor hade kommit. Hon […]

Local Life App Download