Hornslandet delar – Möt grannen Helene

Plusenergihusen, Hornslandet

Hur många gånger använder vi egentligen vår slagborr? Eller takboxen? Delningsekonomin, trenden där vi får tillgång till saker istället för att äga dem själva blir allt mer populärt. Och varför ska alla egentligen behöva äga sånt som bara används några gånger varje år?

Nu när det blivit enklare att låna, hyra, skänka eller sälja saker via LocalLife har vi pratat med några grannar om vilka saker de kan tänka sig låna eller hyra. Denna veckan ställde vi några frågor om detta till grannen Helene.

Vad tänker du om ämnet delningsekonomi?

Jag tycker att det är en jättebra idé! De som bor här blir mer som en grupp – inte bara ett hus. En större sammanhållning! 

Jag gillar verkligen tanken. Men jag har ändå lite funderingar över vad händer om den går sönder när man lånar ut den? Vilket pris borde jag hyra ut den för? Vad finns det för försäkringar? 

Finns det något som du skulle behöva låna eller hyra då och då, och där en granne kanske skulle kunna hjälpa till?

En cykel hade varit bra! Nu kan man ju hyra en mountainbike här genom LocalLife och det är ju superbra!. Vi har bara en cykel så om vi vill cykla båda två skulle det vara bra. Annars tror jag att vi har det vi behöver faktiskt!

Finns det något hemma hos dig som du skulle kunna tänka dig att låna eller hyra ut till en granne i kvarteret?

Jag har en borr, och det är det många som behöver på grund av de tjocka betongväggarna här i Norra Djurgårdsstaden. Jag har till och med tagit en bild på den och lagt ut den på LocalLifes marknadsplats! 

Sen har jag en stege som någon gärna får låna! Jag har två stycken pulkor som jag gärna lånar ut. Barnen har flyttat ut men vi köpte dem till oss för att vi ville åka. Vi vill vara barn ett tag till!

Helene Seisay, boende i Hornslandet.


Text: Caroline Bondhus LindgrenShare this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Articles

Hornslandet

Avslutningsglass tillsammans med LocalLife

LocalLife’s boendeplattform i kvarteret Hornslandet, Norra Djurgårdsstaden, har under det senaste året bidragit till att skapa en enklare, trevligare och klimatsmartare vardag för många av de boende som använt tjänsten. Nästan 300 glassar delades ut under LocalLife’s avslutningsevenemang för kvarteret i början av september. Många kom för att tacka, fråga om framtiden men också – […]

Hornslandet

Tack för att ni visar vägen till nästa generations lösningar

På avslutningsevenemanget i början av september där LocalLife bjöd på glass och fiskedamm på Husarvikstorget väcktes frågor från några av er grannar i kvarteret som använder appen. Vad händer nu när projektet som arbetat med att utveckla appen tar slut? Vad blir nästa steg? LocalLife-appen har nu under över ett års tid varit en naturlig […]

Hornslandet

Vad händer på Kolkajen?

Lite mer än halva NDS är färdigbyggt. Men det återstår mycket innan stadsdelen rymmer de 12 000 lägenheter och 35 000 arbetsplatser som planeras när allt är klart 2030. 2012 flyttade de första boende in i sina lägenheter och hela 60 000 personer förväntas bo och leva i stadsdelen när den är färdig. Christina Salmhofer […]

Local Life App Download