Hornslandet delar – Möt grannen Mats

Hornslandet

Hur många gånger använder vi egentligen vår slagborr? Eller takboxen? Delningsekonomin, trenden där vi får tillgång till saker istället för att äga dem själva blir allt mer populärt. Och varför ska alla egentligen behöva äga sånt som bara används några gånger varje år?

Nu när det blivit enklare att låna, hyra, skänka eller sälja saker via LocalLife har vi pratat med några grannar om vilka saker de kan tänka sig låna eller hyra. Denna veckan ställde vi några frågor om detta till grannen Mats.

Vad tänker du om ämnet delningsekonomi?

Tanken är väldigt bra. Vi här i området är ju sällananvändare av saker så det är bra om man kan dela. Det är ju bra om man kan hyra en slagborr eller varför inte en garageplats under en tid?

Hade du kunnat tänka dig att låna eller hyra ut något till en granne? 

Ja, jag har lånat ut grejer till grannar i huset. Någon gång snappade jag upp att någon behövde en batteriladdare och då kunde jag hjälpa till med det.
Det känns bättre om man har en relation till någon, som att man är grannar. Man vill ju ha ett intyg på att det är en bra person och man kan tåla att de är med i samma community. 

Finns det något som du skulle behöva låna eller hyra då och då, och där en granne kanske skulle kunna hjälpa till?

Jag kan inte komma på nåt nu men det är inte alls otroligt.
Om man får gäster så kanske en hopfällbar säng, eller en garageplats under en tid.

Finns det något hemma hos dig som du skulle kunna tänka dig att låna eller hyra ut till en granne i kvarteret?

Ja det har jag säkert! Det vet jag att jag har! Jag kan inte komma på nåt speciellt just nu.

Mats, boende i kvarteret Hornslandet

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Articles

Hornslandet

Avslutningsglass tillsammans med LocalLife

LocalLife’s boendeplattform i kvarteret Hornslandet, Norra Djurgårdsstaden, har under det senaste året bidragit till att skapa en enklare, trevligare och klimatsmartare vardag för många av de boende som använt tjänsten. Nästan 300 glassar delades ut under LocalLife’s avslutningsevenemang för kvarteret i början av september. Många kom för att tacka, fråga om framtiden men också – […]

Hornslandet

Tack för att ni visar vägen till nästa generations lösningar

På avslutningsevenemanget i början av september där LocalLife bjöd på glass och fiskedamm på Husarvikstorget väcktes frågor från några av er grannar i kvarteret som använder appen. Vad händer nu när projektet som arbetat med att utveckla appen tar slut? Vad blir nästa steg? LocalLife-appen har nu under över ett års tid varit en naturlig […]

Hornslandet

Vad händer på Kolkajen?

Lite mer än halva NDS är färdigbyggt. Men det återstår mycket innan stadsdelen rymmer de 12 000 lägenheter och 35 000 arbetsplatser som planeras när allt är klart 2030. 2012 flyttade de första boende in i sina lägenheter och hela 60 000 personer förväntas bo och leva i stadsdelen när den är färdig. Christina Salmhofer […]

Local Life App Download