Slagborren – populär sak att låna av grannen

Hornslandet

Att stå redo för ett projekt men inse att man saknar något väsentligt för att slutföra det är aldrig kul. Vilda ville sätta upp en spegel och en griffeltavla på väggen men saknade en slagborr. Vi ringde upp henne för att höra hur det hade gått att hyra något av en granne via LocalLife.

– När jag insåg att jag behövde slagborren så gjorde jag ett inlägg på Facebook, men tar lite tid innan inlägget blir godkänt. Under tiden kollade jag i LocalLife-appen. Jag hade fått lite reklam tidigare om marknadsplatsen så jag gick in och kikade, berättar Vilda.

Grannen Vilda, boende i kvarteret Hornslandet.

– Jag såg Helenes inlägg om att hon hyrde ut en slagborr. Sen skrev jag till henne direkt i appen. Jag fick svar inom en kvart och det visade sig att hon till och med bodde i samma trappuppgång, säger Vilda glatt. 

I LocalLifes marknadsplats kan grannar lägga ut saker de vill sälja, låna eller hyra ut. En granne lånar ut en pirra och en annan säljer en träningshantel. Att låna eller hyra av en granne känns oftast tryggt och när man kan dela på sakerna sparar man pengar, plats och underlättar för miljön.

Inte minst ifall man bor i samma trappuppgång, vilket denna gången gjorde att Vilda kunde hyra slagborren en halvtimme efter att hon insåg att hon behövde den. 

I kvarteret Hornslandet är det inte särskilt långt mellan husen, vilket gör det ännu smidigare att låna/byta/köpa/sälja/skänka saker mellan grannar.

– Det var verkligen smidigt. Inte bara smidigt utan det känns så bra också. Skönt att slippa åka över halva stan för att hyra eller köpa. Jag föredrar att kolla om det är någon i grannskapet som säljer nåt, just för att det är så smidigt. Alla människor behöver inte alla verktyg, man sätter upp något någon gång per år kanske. Vi har ju inte plats för allt! Det är skönt att det finns lättillgängligt men att alla inte behöver äga alla saker själva, säger Vilda.

Olika typer av verktyg är en av de smartaste sakerna att dela med sina grannar, eftersom de används så sällan.

Skulle du själv kunna tänka dig att låna ut något till en granne?

– Hemma har jag en extra hög stege. Den kanske någon granne skulle behöva låna någon gång. Sånt går ju åt!

Att dela på saker är inte bara bra för miljön och plånboken, utan det ökar ofta samhörigheten där man bor också.

Text: Caroline Bondhus Lindgren


Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Articles

Plusenergihusen, Hornslandet

Möt designern bakom monstersopinkasten

Ingen har väl missat Norra Djurgårdsstadens nya monster? Flamman, Plastis och Prassel har flyttat in vid sopnedkasten vid ett av sopinkasten vid Husarvikstorget. Vi har träffat designern bakom de nyinflyttade figurerna.  Carlos Behrens är frilansande designer och jobbar från Barcelona. Där bor han med sin fru och dotter. Han har för det mesta designat logotyper […]

Plusenergihusen, Hornslandet

Utomlandskänsla med nya padelbanor i Norra Djurgårdsstaden

Det osar från paellan som steks på en muurikka. Ett smattrande ljud från bollar som skjuts i glasrutor. Skratt, musik och härlig stämning. De nya padelbanorna i Norra Djurgårdsstaden är en mötesplats för alla – även för de som inte vill spela padel.  Alexandra Fromholtz tillsammans med Hassan Kasujja driver den nya anläggningen i Norra […]

Plusenergihusen, Hornslandet

Granne! Hur är blodtrycket?

Verktyg, stege och pirra har hittills varit populära saker att låna eller hyra ut i LocalLife’s marknadsplats. Men några grejer är lite speciella och unika. Johanna Wannberg jobbar inom vården och lånar gärna ut sin blodtrycksmätare till en granne. – Det är den saken som familj och kompisar alltid vill testa när de kommer hem […]

Local Life App Download