Utomlandskänsla med nya padelbanor i Norra Djurgårdsstaden

Plusenergihusen, Hornslandet

Det osar från paellan som steks på en muurikka. Ett smattrande ljud från bollar som skjuts i glasrutor. Skratt, musik och härlig stämning. De nya padelbanorna i Norra Djurgårdsstaden är en mötesplats för alla – även för de som inte vill spela padel. 

Alexandra Fromholtz tillsammans med Hassan Kasujja driver den nya anläggningen i Norra Djurgårdsstaden.

Alexandra Fromholtz och Hassan Kasujja är grundarna till CPN, Central Padel Nordic som står bakom de tio nya banorna med tillhörande utegym och loungedel som ligger bredvid Hemköp. I sann NDS-anda så finns det ett hållbarhetstänk med i affärsidén. Anläggningen drivs på egen el från solpaneler och per bokad bana skänks måltider till FNs globala mål Zero hunger. Den 21 maj öppnades portarna och det är redan flera event och tävlingar inbokade. 

– Vi vill göra padel till en mötesplats. Padel idag är mycket att åker dit och spelar sitt och inte så mycket mer. Här skulle vi ha plats till att bygga många fler banor men vi har valt att göra ytan i mitten till en del där man kan umgås innan och efter sitt spel, säger Alexandra Fromholtz.

Mellan matcherna kan man hänga i loungeavdelningen. Menyn är spanskinfluerad.

Alexandra har spelat tennis länge men förälskade sig i sporten just för att den är lätt att komma in i och att det blir en gemenskap kring den. Sporten spelas oftast med fyra personer och utvecklingskurvan är snabb. Ninni Svensson och Fanny Lavré ska snart spela dagens andra pass. De gillar att Norra Djurgårdsstadens nya banor är utomhus. 

– Det känns som att vara utomlands! På inomhusarenorna är det inte så mysigt att hänga kvar efteråt. Här är det en härlig stämning, säger Ninni Svensson och Fanny Lavré

Fanny Lavré och Ninni Svensson har spelat padel i ca 1,5 år. De tycker att utvecklingskurvan snabbt går uppåt om man spelar en del.

Många spelar med sina barn eller har det som en gemensam aktivitet med vänner. Att få ihop tre vänner under samma timme är inte alltid lätt. Vill man spela och samtidigt lära känna nya människor finns det många grupper på facebook att gå med i för att hitta spelpartners. I gruppen Padelspelare i Norra Djurgårdsstaden finns 158 spelsugna medlemmar. Magnus Carlberg är grundare till gruppen och är en padelentusiast sedan 2019.

– Jag startade gruppen för att lära känna andra spelare i området så vi skulle kunna boka banor och spela tillsammans i till exempel Frihamnen. När banorna här i NDS började byggas fick gruppen nytt syre och har vuxit en del. Min förhoppning är att kunna anordna lite tävlingar, padel-AW och annat kul. Hoppas på att få med mig CPN så vi tillsammans kan hitta på bra saker för alla oss som både spelar padel och bor i området, berättar Magnus Carlberg. 

Hela anläggningen drivs på dessa solpaneler.

Text & foto: Caroline Bondhus Lindgren


Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Articles

Hornslandet

Avslutningsglass tillsammans med LocalLife

LocalLife’s boendeplattform i kvarteret Hornslandet, Norra Djurgårdsstaden, har under det senaste året bidragit till att skapa en enklare, trevligare och klimatsmartare vardag för många av de boende som använt tjänsten. Nästan 300 glassar delades ut under LocalLife’s avslutningsevenemang för kvarteret i början av september. Många kom för att tacka, fråga om framtiden men också – […]

Hornslandet

Tack för att ni visar vägen till nästa generations lösningar

På avslutningsevenemanget i början av september där LocalLife bjöd på glass och fiskedamm på Husarvikstorget väcktes frågor från några av er grannar i kvarteret som använder appen. Vad händer nu när projektet som arbetat med att utveckla appen tar slut? Vad blir nästa steg? LocalLife-appen har nu under över ett års tid varit en naturlig […]

Hornslandet

Vad händer på Kolkajen?

Lite mer än halva NDS är färdigbyggt. Men det återstår mycket innan stadsdelen rymmer de 12 000 lägenheter och 35 000 arbetsplatser som planeras när allt är klart 2030. 2012 flyttade de första boende in i sina lägenheter och hela 60 000 personer förväntas bo och leva i stadsdelen när den är färdig. Christina Salmhofer […]

Local Life App Download