Klädbytardag i NDS får grannar att lära känna varandra

Blogg

Den 6 april blir det klädbytardag i vår stadsdel! Helmers Lilla Kök på Husarvikstorget förvandlas från fik till barnklädesutställning och alla är välkomna!

Päivi Carlberg bor i Norra Djurgårdsstaden och är en aktiv medlem i grannskapsnätverket Locallife. Hon kom på idén med att anordna en klädbytardag när hennes son växte ur plagg efter plagg. Sonen är tre år och några av hans urvuxna kläder är inte ens använda.

–Man kanske inte behöver köpa allt nytt. I den här åldern sliter de knappt på sina kläder, de växer bara ur dem. Det känns mer hållbart att då kunna byta kläder med varandra, säger Päivi.

Klädbytardagen kommer att hålla på mellan kl 9-13 och för den som vill kan man köpa fika för en reducerad peng på Helmers Lilla Kök samtidigt som man byter kläder. Tanken är att man tar med sig hela och rena kläder som man vill byta till något annat.

Det kan kännas frestande att ta med sig årets urvuxna vinteroverall men tänk gärna vår! Leksaker och böcker är också välkomna! Oftast så slutar barnen leka med sakerna för att de tröttnar, inte för att de går sönder, fortsätter hon.

Åldersspannet på klädstorlekar sträcker sig över förskoleåldern. Kläder för barn mellan 1-6 år är det som är tanken. De kläderna som inte byts skänks till en välgörenhetsorganisation så att de kan glädja andra.

Päivis son kommer att få vara med och välja bland plaggen som de ska byta till sig. Men Päivi själv hoppas på att hitta några vårbyxor, gummistövlar och några plagg till hans basgarderob. Sen får hon se om sonen tycker likadant!

–Kom och fika, byt kläder och häng! Alla är välkomna och om man inte vill byta kläder kan det vara ett bra tillfälle att lära känna sin grannar, avslutar Päivi.

Faktaruta Klädbytardag

  • 6 april
  • Klockan 9.00-13.00
  • Husarvikstorget, Helmers Lilla Kök
  • Kläderna ska vara hela och rena.
  • Kläder som passar barn i åldrarna 1-6 år.
  • Byt dem mot saker du behöver.
  • Kläderna som inte blir bortbytta skänks till en välgörenhetsorganisation.

Text: Caroline Bondhus Lindgren


Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Articles

Blogg

Klädbytardagen i NDS – en succé!

Solen lyser upp Norra Djurgårdsstaden den här lördagsmorgonen. Grannar möts. Mössor, bodys, leksaker, jackor och stövlar får nya ägare. Det fikas på Helmers Lilla Kök och några väntar på att fler kläder och storlekar ska komma in. Barnen leker utanför. En liten kille har spanat in en nalle. Han vet inte vad han ska döpa […]

Blogg

Lilla Paris i Norra Djurgårdsstaden

Irma Castaños vet hur man skapar en fransk stämning på sin lilla restaurang. Hos henne samlas man för crepês, jazz och härlig stämning. Det är fredagskväll på Blanche Crepêrie. Ute i den mörka kvällen faller regnet ner. Människorna där ute går snabbt och hukar sig för att inte bli blöta. Här inne luktar det sött […]

Blogg

Så länge tar det att sälja sin lägenhet – jämfört med 2018

En snabbare marknad och en vändning gällande nyproduktion. Läs om de senaste trenderna i grannskapets bostadsmarknad i Fastighetsbyråns unika krönika för LocalLifes medlemmar. Ökad takt på marknadenÅret 2019 har startat med en något snabbare marknad än hösten. En lägenhet tar i snitt 20 dagar att sälja jämfört med cirka 30 dagar under 2018. Vi upplever […]

Local Life App Download