Klädbytardag i NDS får grannar att lära känna varandra

Blogg

Den 6 april blir det klädbytardag i vår stadsdel! Helmers Lilla Kök på Husarvikstorget förvandlas från fik till barnklädesutställning och alla är välkomna!

Päivi Carlberg bor i Norra Djurgårdsstaden och är en aktiv medlem i grannskapsnätverket Locallife. Hon kom på idén med att anordna en klädbytardag när hennes son växte ur plagg efter plagg. Sonen är tre år och några av hans urvuxna kläder är inte ens använda.

–Man kanske inte behöver köpa allt nytt. I den här åldern sliter de knappt på sina kläder, de växer bara ur dem. Det känns mer hållbart att då kunna byta kläder med varandra, säger Päivi.

Klädbytardagen kommer att hålla på mellan kl 9-13 och för den som vill kan man köpa fika för en reducerad peng på Helmers Lilla Kök samtidigt som man byter kläder. Tanken är att man tar med sig hela och rena kläder som man vill byta till något annat.

Det kan kännas frestande att ta med sig årets urvuxna vinteroverall men tänk gärna vår! Leksaker och böcker är också välkomna! Oftast så slutar barnen leka med sakerna för att de tröttnar, inte för att de går sönder, fortsätter hon.

Åldersspannet på klädstorlekar sträcker sig över förskoleåldern. Kläder för barn mellan 1-6 år är det som är tanken. De kläderna som inte byts skänks till en välgörenhetsorganisation så att de kan glädja andra.

Päivis son kommer att få vara med och välja bland plaggen som de ska byta till sig. Men Päivi själv hoppas på att hitta några vårbyxor, gummistövlar och några plagg till hans basgarderob. Sen får hon se om sonen tycker likadant!

–Kom och fika, byt kläder och häng! Alla är välkomna och om man inte vill byta kläder kan det vara ett bra tillfälle att lära känna sin grannar, avslutar Päivi.

Faktaruta Klädbytardag

  • 6 april
  • Klockan 9.00-13.00
  • Husarvikstorget, Helmers Lilla Kök
  • Kläderna ska vara hela och rena.
  • Kläder som passar barn i åldrarna 1-6 år.
  • Byt dem mot saker du behöver.
  • Kläderna som inte blir bortbytta skänks till en välgörenhetsorganisation.

Text: Caroline Bondhus Lindgren


Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Articles

Blogg

Storslagen invigning av grillplatsen vid Husarviken

Ett 40 tal invånare och besökare var med när konstverket Köttet av en kvinnlig gud avtäcktes. Verket är skapat av keramikern Sara Söderberg tillsammans med boende i Norra Djurgårdsstaden. Tegelskulpturerna som skapats på plats vid Husarviken är en mötesplats, en eldstad och ett konstverk. Under invigningen får de användas till just det. Grillen är startad, […]

Blogg

Konstverk och mötesplats byggs med hjälp av lokalborna

Under lördagen den 6 april började projektet Konstnärliga avsmyckningar som är ett konstprojekt där konstnärer, allmänheten och beslutsfattare inom stadsplanering möts för att utsmycka Norra Djurgårdsstaden. Vid Husarvikens brygga har det ställts upp stolar och bord. Intresserade från området och mer långväga gäster har slagit sig ner i solen för att delta i dagens konstnärsworkshop. […]

Blogg

Få koll på din elkonsumtion – och en gratis biobiljett

Biosugen? Nu kan du få en gratis biobiljett, skickad direkt till din mejl, och samtidigt bidra till viktig forskning.  Anmäl dig till att börja följa din elkonsumtion! Ditt deltagande är ett avgörande bidrag till forskningen på Kungliga Tekniska högskolan i att utveckla smartare och mer hållbara elnät. Du registrerar dig med BankID. Sedan kan du […]

Local Life App Download