Lokalt nyhetsblad skapar identitet och känsla för ny stadsdel

Blogg

Stefan Killander framför en av de gamla ekarna i Norra Djurgårdsstaden.

Eldsjälen Stefan Killander driver det populära Ekbladet, ett digitalt och lokalt nyhetsblad som når dryga tusen unika läsare varje vecka i Norra Djurgårdsstaden. 

Urgamla ekar bakom namnet
Namnet till lokalbladet kom Stefan på när han insåg att domänen norradjurgårdsstaden.se var upptagen. De flera hundra år gamla ekarna som är planterade runt om i Norra Djurgårdsstaden fick istället ge namn åt nyhetssidan, där han blandar både historia om området med nyheter och aktualiteter. 

– Jag skriver om det som är gångavstånd till, säger Stefan om de lokala nyheterna han publicerar på Ekbladet.

Växer med stadsdelen
Framtiden för Ekbladet är ljus. Med en växande stadsdel kommer en växande publik och Stefan vill fortsätta med lokalbladet så länge han tycker att det är roligt. Det får honom att hålla sig själv uppdaterad och han lär känna många människor i området.

– Det är jazzkvällar på Creperie Blanche, frisörsalongen ska snart ha en vernissage och både på Café Två Bönor och på Selma Deli kan man gå på after work. Det är kul att det händer lite. Det jag gillar med Norra Djurgårdsstaden är att det är en förort. Det är lugnt och tyst här men bara en 25 minuters promenad till Stureplan, Östermalmstorg eller Lidingö, säger Stefan.

Med LocalLife hittar du din lokala publik
Boende Norra Djurgårdsstaden är anslutna till och använder LocalLife för att genom grannsamverkan utveckla en trygg, hållbar och trivsam stadsdel.
Vill du dela tips och idéer med dina grannar? LocalLife hjälper er att hitta varandra. Kontakta oss, så hjälper vi er.


Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Articles

Blogg

Storslagen invigning av grillplatsen vid Husarviken

Ett 40 tal invånare och besökare var med när konstverket Köttet av en kvinnlig gud avtäcktes. Verket är skapat av keramikern Sara Söderberg tillsammans med boende i Norra Djurgårdsstaden. Tegelskulpturerna som skapats på plats vid Husarviken är en mötesplats, en eldstad och ett konstverk. Under invigningen får de användas till just det. Grillen är startad, […]

Blogg

Konstverk och mötesplats byggs med hjälp av lokalborna

Under lördagen den 6 april började projektet Konstnärliga avsmyckningar som är ett konstprojekt där konstnärer, allmänheten och beslutsfattare inom stadsplanering möts för att utsmycka Norra Djurgårdsstaden. Vid Husarvikens brygga har det ställts upp stolar och bord. Intresserade från området och mer långväga gäster har slagit sig ner i solen för att delta i dagens konstnärsworkshop. […]

Blogg

Få koll på din elkonsumtion – och en gratis biobiljett

Biosugen? Nu kan du få en gratis biobiljett, skickad direkt till din mejl, och samtidigt bidra till viktig forskning.  Anmäl dig till att börja följa din elkonsumtion! Ditt deltagande är ett avgörande bidrag till forskningen på Kungliga Tekniska högskolan i att utveckla smartare och mer hållbara elnät. Du registrerar dig med BankID. Sedan kan du […]

Local Life App Download