Lokalt nyhetsblad skapar identitet och känsla för ny stadsdel

Blogg

Stefan Killander framför en av de gamla ekarna i Norra Djurgårdsstaden.

Eldsjälen Stefan Killander driver det populära Ekbladet, ett digitalt och lokalt nyhetsblad som når dryga tusen unika läsare varje vecka i Norra Djurgårdsstaden. 

Urgamla ekar bakom namnet
Namnet till lokalbladet kom Stefan på när han insåg att domänen norradjurgårdsstaden.se var upptagen. De flera hundra år gamla ekarna som är planterade runt om i Norra Djurgårdsstaden fick istället ge namn åt nyhetssidan, där han blandar både historia om området med nyheter och aktualiteter. 

– Jag skriver om det som är gångavstånd till, säger Stefan om de lokala nyheterna han publicerar på Ekbladet.

Växer med stadsdelen
Framtiden för Ekbladet är ljus. Med en växande stadsdel kommer en växande publik och Stefan vill fortsätta med lokalbladet så länge han tycker att det är roligt. Det får honom att hålla sig själv uppdaterad och han lär känna många människor i området.

– Det är jazzkvällar på Creperie Blanche, frisörsalongen ska snart ha en vernissage och både på Café Två Bönor och på Selma Deli kan man gå på after work. Det är kul att det händer lite. Det jag gillar med Norra Djurgårdsstaden är att det är en förort. Det är lugnt och tyst här men bara en 25 minuters promenad till Stureplan, Östermalmstorg eller Lidingö, säger Stefan.

Med LocalLife hittar du din lokala publik
Boende Norra Djurgårdsstaden är anslutna till och använder LocalLife för att genom grannsamverkan utveckla en trygg, hållbar och trivsam stadsdel.
Vill du dela tips och idéer med dina grannar? LocalLife hjälper er att hitta varandra. Kontakta oss, så hjälper vi er.


Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Articles

Blogg

Skidsemester runt knuten!

En gång i tiden var det möjligt för de som bodde på norra sidan av stan att traska iväg på skidsemester. Fiskartorpsbackarna ligger högst upp på Björnnäset i Stora Skuggan och var en gång en skidanläggning där slalom, längdskidåkning och backhoppning ägde rum. På promenadavstånd från Norra Djurgårdsstaden. Många flyttar till Norra Djurgårdsstaden för att […]

Blogg

Solmogna frukter och Sunny

Ingen NDS-bo har väl missat Sunny och hans delikatessbutik på Lövängsgatan. Här omfamnas man av klara färger, söta dofter och en välkomnande butiksägare. Det är fredag eftermiddag och i den lilla lokala fruktbutiken kommer det glada kunder. Sunny hälsar glatt på alla som kommer in. Avocados är populära och innan Sunny plockar upp rätt antal […]

Blogg

Tillsammans kan ni utveckla ert bostadsområde

Att trivas i sitt område är viktigt. Att känna att man kan påverka vad som händer runt omkring kan verkligen stärka trivseln. Om du har en idé eller tanke på förändringar där du bor så ska du inte hålla inne med den! Kanske dina grannar har tänkt samma tanke och vill haka på idén? Tillsammans […]

Local Life App Download