Få koll på din elkonsumtion – och en gratis biobiljett

Blogg

Biosugen? Nu kan du få en gratis biobiljett, skickad direkt till din mejl, och samtidigt bidra till viktig forskning. 

Anmäl dig till att börja följa din elkonsumtion! Ditt deltagande är ett avgörande bidrag till forskningen på Kungliga Tekniska högskolan i att utveckla smartare och mer hållbara elnät.

Du registrerar dig med BankID. Sedan kan du följa din elkonsumtion i LocalLife och jämföra dig mot dina grannar. Är du en klimathjälte eller klimatbov? När du har skickat in ditt samtycke om att dela din eldata så får du en gratis biobiljett skickad till din mejl.

Vilka kan delta?

För att kunna delta i studien behöver du vara eller bli medlem i LocalLife, samt bo i Norra Djurgårdsstaden. Du behöver också få en separat Ellevio-faktura (alltså inte ha den inkluderad i din hyra/månadsavgift), som är skriven på dig.

Om du ännu inte valt din bostadsrättsförening eller fastighet i LocalLife, eller om du är ny medlem, så gör du det först. Efter att du har gjort det kommer Min energi att synas i menyn.

Om du har några frågor, eller problem att starta Min energi, är du varmt välkommen att höra av dig till energycommunity@kth.se.

Varför är det här viktigt?  

Vi står inför stora utmaningar när det kommer till hållbarhet och att minska vår klimatpåverkan. Med LocalLife testar KTH en ny metod att nå ut med information om hushållens elanvändning genom ett lokalt socialt nätverk.

Insikterna bidrar till att skapa smartare och hållbarare elnät vilket behövs dels för att möjliggöra en större andel förnybar energi, dels eftersom elnätet kring många av Sveriges storstäder är på väg att få kapacitetsbrist, vilket kan leda till instabilitet i elnätet och strömavbrott.

Stort tack för ditt deltagande! Vi hoppas att du får en trevlig biostund.


Min energi är ett samarbete mellan Kungliga Tekniska högskolan, Ellevio och LocalLife, samt är en del av EU-projektet InteGrid.


Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Articles

Blogg

Storslagen invigning av grillplatsen vid Husarviken

Ett 40 tal invånare och besökare var med när konstverket Köttet av en kvinnlig gud avtäcktes. Verket är skapat av keramikern Sara Söderberg tillsammans med boende i Norra Djurgårdsstaden. Tegelskulpturerna som skapats på plats vid Husarviken är en mötesplats, en eldstad och ett konstverk. Under invigningen får de användas till just det. Grillen är startad, […]

Blogg

Konstverk och mötesplats byggs med hjälp av lokalborna

Under lördagen den 6 april började projektet Konstnärliga avsmyckningar som är ett konstprojekt där konstnärer, allmänheten och beslutsfattare inom stadsplanering möts för att utsmycka Norra Djurgårdsstaden. Vid Husarvikens brygga har det ställts upp stolar och bord. Intresserade från området och mer långväga gäster har slagit sig ner i solen för att delta i dagens konstnärsworkshop. […]

Blogg

Klädbytardagen i NDS – en succé!

Solen lyser upp Norra Djurgårdsstaden den här lördagsmorgonen. Grannar möts. Mössor, bodys, leksaker, jackor och stövlar får nya ägare. Det fikas på Helmers Lilla Kök och några väntar på att fler kläder och storlekar ska komma in. Barnen leker utanför. En liten kille har spanat in en nalle. Han vet inte vad han ska döpa […]

Local Life App Download