Här kommer Berghs!

Plusenergihusen, Hornslandet

I över hundra år har det producerats stadsgas i Gasverket men nu ska rykande färska kommunikatörer spottas ur byggnaden. Berghs School of Communication har flyttat till Norra Djurgårdsstaden! 

Den första januari i år stod Camilla Wallander och hennes kollegor utanför portarna till en ny knytpunkt i NDS. Innanför dörrarna finns 3500 kvm fördelade på tre våningar som under en längre tid förberetts för de nya hyresgästerna. Camilla Wallander är VD för skolan och är med och förvandlar den gamla industribyggnaden till ett kommunikationscentrum. 

– Redan från början sökte vi efter en byggnad som ska göra att vi hållbart kan växa. Byggnaden skulle vara en “grön byggnad” och tillgängligheten var viktig, berättar Camilla om valet av lokal för Berghs. 

Ord som hållbart och gröna byggnader hör verkligen hemma i Norra Djurgårdsstaden med sin miljöprofil. Tack vare de nya hyresgästerna så kommer också ett nytt flöde av människor till stadsdelen. Skolan har 800 lärare knutna till sig och skolan erbjuder både program och kurser för sina elever. Berghs School of Communication kallar sig själva för en “hub för kommunikation”. Här kan du bland annat utbilda dig till varumärkesstrateg, copywriter eller inom digital PR. Bland de som väljer att utbilda sig via Berghs så är åldersspannet stort. Från de som kommer direkt från gymnasiet och upp till senare delen av yrkeslivet. 

– Vår uppgift i området är att inkludera nya människor i stadsdelen, säger Camilla Wallander. 

Även om lokalerna mestadels fylls med elever så står portarna öppna vid vissa tillfällen för de som är nyfikna. Skolan erbjuder co-working platser för företag inom kommunikation, seminarium i aulan och utställningar av eleverna. Nätverkandet i området har redan börjat och samarbeten med både Klätterverket och Society of lifestyle har inletts. Båda ligger i kvarteret Gasverket men Camilla Wallander tror att fler företag kan dra vinning av de nya hyresgästerna.

– Vi kommer att knyta många kontakter med de som vill i området. Det finns flera genuina leverantörer här. Vi ser ett brinnande entreprenörskap!

Camilla Wallander, VD för Berghs school of communication


Text: Caroline Bondhus Lindgren


Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Articles

Plusenergihusen, Hornslandet

Het mat i kallt klimat

Tre veckor har gått sedan Fruns Café slog upp portarna men redan nu finns det större planer. Om några månader hoppas ägarna att kunna öppna en stor indisk restaurang med uteservering och grill. – Det var ett mirakel! Cafét dök bara upp. Den hade endast legat ute i två minuter. Vi ringde direkt,  berättar Sonita […]

Plusenergihusen, Hornslandet

Shoppa med gott samvete i NDS nya second-handbutik

Ovanför Hemköp har Agape Second Hand slagit upp dörrarna. Här finns det plats för inspiration, nyfikenhet och en massa gamla grejer. Familjen Lindvall har flyttat från Lidköping för att föra vidare familjeföretaget till Stockholm. I höstas gick lasset med fyra barn och stora drömmar till huvudstaden.  Madeleine Lindvall är dotter till Rolf Wernersson som startade […]

Plusenergihusen, Hornslandet

Handla klimatsmart hos Myrorna i Ropsten

Att handla second hand har både blivit trendigt och enkelt de senaste åren. På nätet hittar du en mängd olika köp och sälj tjänster där både privatpersoner lägger ut sina saker, men också företag som gör vinst på att sälja vidare prylar. Några som har varit med i branschen länge är Myrorna som startade redan […]

Local Life App Download