Plusenergihuset delar – Möt grannen Gustaf

Plusenergihusen

Vad tänker du om ämnet delningsekonomi?

Jag tycker det är bra och det är något jag använt förut. Jag har lånat borr någon gång – gissar att det är en ganska vanlig grej att  låna. Det funkar väldigt bra med delningsekonomi. Jag har inte gjort det via LocalLife än men när jag gjorde det på Hygglo så var det väldigt smidigt. 

Jag har bott i hus tidigare så jag har lite verktyg med mig från den flytten. Men just när man bor i lägenhet så kan inte köpa på sig alla verktyg, man har inte platsen. Så då är det bra att kolla om någon har till exempel en vinkelkap!

Hade du kunnat tänka dig att låna eller hyra något av en granne?

Absolut! Verkligen! Dels hade jag kunnat tänka mig att hyra verktyg såklart men jag tänker också på pulkor och sånt. Och barnsaker eftersom jag själv har barn. Kanske en cykelvagn till en utflykt eller liknande. Resesäng är också en sak som är bra att låna av en granne.

Finns det något som du skulle behöva låna eller hyra då och då, och där en granne kanske skulle kunna hjälpa till?

Just nu kommer jag inte på något. Men förra veckan hörde jag några grannar som borrade i deras vägg och då tänkte jag att “de behöver verkligen låna en riktig borr. Jag funderade till och med på om jag skulle gå ner och fråga om de ville låna en, men gjorde inte det. 

Finns det något hemma hos dig som du skulle kunna tänka dig att låna eller hyra ut till en granne i kvarteret?

Ja absolut. Jag har några verktyg som är lite speciella. En vinkelkap, sticksåg och laservattenpass som man inte så ofta har när man bor i lägenhet. Pulkor har vi såklart också!

Om man ska låna nåt så känns det definitivt bättre att låna av någon som bor i samma byggnad, istället för att åka runt halva stan och sen behöva åka och lämna tillbaka. 

Gustaf Svensson boende, Plusenergihuset.


Text och foto: Caroline Bondhus Lindgren


Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Articles

Plusenergihusen, Hornslandet

Möt designern bakom monstersopinkasten

Ingen har väl missat Norra Djurgårdsstadens nya monster? Flamman, Plastis och Prassel har flyttat in vid sopnedkasten vid ett av sopinkasten vid Husarvikstorget. Vi har träffat designern bakom de nyinflyttade figurerna.  Carlos Behrens är frilansande designer och jobbar från Barcelona. Där bor han med sin fru och dotter. Han har för det mesta designat logotyper […]

Plusenergihusen, Hornslandet

Utomlandskänsla med nya padelbanor i Norra Djurgårdsstaden

Det osar från paellan som steks på en muurikka. Ett smattrande ljud från bollar som skjuts i glasrutor. Skratt, musik och härlig stämning. De nya padelbanorna i Norra Djurgårdsstaden är en mötesplats för alla – även för de som inte vill spela padel.  Alexandra Fromholtz tillsammans med Hassan Kasujja driver den nya anläggningen i Norra […]

Plusenergihusen, Hornslandet

Granne! Hur är blodtrycket?

Verktyg, stege och pirra har hittills varit populära saker att låna eller hyra ut i LocalLife’s marknadsplats. Men några grejer är lite speciella och unika. Johanna Wannberg jobbar inom vården och lånar gärna ut sin blodtrycksmätare till en granne. – Det är den saken som familj och kompisar alltid vill testa när de kommer hem […]

Local Life App Download