Boendeplattform kvarteret Hornslandet

Välkommen till boappen LocalLife Hornslandet!

Hur kan vi stå till tjänst?

De som bor i ditt hushåll kan använda samma aktiveringskod ifall ni vill ha varsitt konto i appen.

Lär känna kvarterets sopsugsmonster

Under maj dök tre figurer upp vid sopsugen i kvarteret Hornslandet mittemot Husarviksgatan 20. Det är våra fina sopsugsmonster Prassel, Plastis och Flamman som har anlänt till kvarteret. Installationen har designats av Carlos Behrens och är en del av detta forskningsprojektet som genomförs av LocalLife och KTH i samarbete med Stockholmshem och Envac. De kommer sitta upp en under en testperiod 2021. Insatsen ska bidra till att göra det roligare att sortera, samtidigt som vi också vill uppmärksamma fördelarna med att återvinna i sopsugen. Har du varit förbi och matat dem än?

Fördelarna med att återvinna i sopsugen

När mer plast och tidningar sorteras i sopsugen så kan vi minska vår miljöpåverkan genom att färre tunga lastbilstransporter behöver komma till området för att tömma miljörummen. Genom att fler använder sig av sopsugen kan istället det som sorteras i Norra Djurgårdsstaden samlas upp och hämtas på ett ställe, i en så kallad sopsugsterminal. På köpet får miljörummet mindre illaluktande plastförpackningar och mer utrymme för andra fraktioner (tex. kartonger).

Läs mer: Avfallets resa från sopsugen till återvinningen

Om projektet

Under dessa utmanande tider inser vi mer än någonsin behovet av ett väl sammanhållet grannskap. Nu vidareutvecklar vi LocalLife’s digitala boendeplattform för er som bor hos Stockholmshem i kvarteret Hornslandet. Du som bor i området bjuds in att delta i projektet och bli en av de första i Norra Djurgårdsstaden som får testa en ny version av LocalLife. Som deltagare får du tillgång till en app som kopplar samman dig med dina närmaste grannar där du bland annat kan:

  • Se status för och felanmäla sopsugen via appen
  • Läsa lokala nyheter och reportage från ditt närområde
  • Få enkla tips som inspirerar till ett klimatsmartare vardagsliv
  • Få statistik rörande din återvinning i sopsugen, direkt i appen
  • Dela på saker eller utbyta tjänster med dina grannar tex. låna verktyg

I kvarteret Hornslandet i Norra Djurgårdsstaden finns sedan tidigare flera medlemmar av det digitala grannskapsnätverket LocalLife. Nu tar vi nästa steg och vidareutvecklar LocalLife inom ramen för ett forskningsprojekt vid KTH. Projektet ska bidra till en enklare, trivsammare och klimatsmartare vardag för er som bor i kvarteret med ett särskilt fokus vid gemensamma resurser. Arbetet drivs av LocalLife och KTH i samverkan med Stockholmshem och Envac. Projektet pågår till och med september 2021med stöd av Energimyndigheten och SVID. Om du har frågor eller vill engagera dig, hör av dig till mig på david@locallife.se.

Vänliga hälsningar,

David Enarsson, projektledare på LocalLife

potential3
unnamed
stockholmshem
Stena_envac_logo (2)
Local Life App Download