Välkommen till LocalLife!

Läs mer om oss och ta del av av våra bilder nedan.

Kontakta malou@locallife.se gällande press.

Patrik Nyström, VD, berättar om LocalLife

Välkommen till frågestund med LocalLifes VD Patrik Nyström!

 

Vad är LocalLife?

LocalLife är ett digitalt nätverk där människor som bor nära varandra kan mötas och hjälpa varandra i vardagen. Det kan vara alltifrån att låna eller dela på saker, köpa och sälja, starta en bilpool eller få tips om vilken granne som är den bästa hundvakten.

Vad skiljer LocalLife från andra sociala nätverk?

Alla sociala nätverk har olika utgångspunkter. Vi har utgått ifrån vad grannar behöver och byggt LocalLife utifrån det. Vi vill maximera alla positiva aspekter med sociala medier och minimera de negativa. Till exempel så är alla medlemmar verifierade. Det är jätteviktigt att du vet att det är det riktiga personer som faktiskt bor i ditt grannskap som du pratar med. Till skillnad från många andra sociala nätverk så fungerar inte LocalLife så att de som skriker högst får mest uppmärksamhet, vilket ofta är fallet när personer delar negativa nyheter som ger mycket likes. Istället så visas inlägg i kronologisk ordning och efter kategorier, så som till exempel köp/sälj eller dela/låna.

Vilka är fördelarna för grannskapet?

Det viktigaste i ett grannskap är förtroende. Det gör inte bara att man känner sig tryggare på kvällarna, utan tillit är grundbulten i allt samarbete. Ett digitalt nätverk hjälper oss att lättare bygga förtroende till varandra och sänker på det sättet den tröskel som finns gällande att skapa band med sina grannar. Helt plötsligt blir det enkelt att skapa kontakt och samverkan.

Det finns enorma tillgångar i grannskapen i form av kompetenser och tid. Genom digitaliseringen kan man matcha dem. Till exempel pensionären eller studenten som har tid över och barnfamiljen som har tidsbrist blir en perfekt match för barnvaktande.

Ingenting är kraftfullare än människor i samverkan. Med det kan vi uppnå medborgardialog, skapa projekt, stadsutveckling och delningsekonomi. Allt utan att ens behöva flytta sig från kvarteret!  En del i att tackla klimatfrågan är att satsa lokalt. För att ta hand om vår miljö måste vi köpa färre saker. Och faktiskt så behöver inte alla varsin slagborr. Alla undersökningar visar att folk vill dela mer. Om man säljer eller lånar ut något till sin granne så är det inte bara tryggt och enkelt, utan minskar också både på transport och konsumtion.

Vilka är ni i LocalLife-teamet?  

Vi är en blandning av forskare från akademin och folk från näringslivet. Det vi har gemensamt är tron på att digitala lösningar och att samarbete är rätt väg för att lösa problem.

LocalLife i media

Läs om LocalLife i media här

Bilder

Ladda ner bilder på LocalLife-teamet här

Logga

Ladda ner LocalLifes logga här

App

För att hitta bilder från LocalLife-appen, klicka här